Daniel Zamir met Jewish Jazz in Groningen

Groningen

Saxofonist Daniel Zamir treedt woensdag 6 januari op in Synagoge Groningen.

Zamir is een van de meest invloedrijke en meest gevraagde musici in Israël. Hij geldt als een virtuoos op de saxofoon en is componist van Jewish Jazz, een mengsel van traditionele joodse muziek, jazz en wereldmuziek.

Amen

Zamirs albums behoren tot de meestverkochte in Israël en worden door de pers geprezen. Zijn album 'Amen' uit 2006 is het beste verkochte jazzalbum aller tijden in Israel. Zamir wordt beschouwd als een van de meest belangrijke hedendaagse saxofonisten. Binnenkort verschijnt zijn tiende album.

Sting

Zamir trad op met de grootste namen in de Israëlische pop- en rockscene, zoals Eviatar Banai, Beri Sakharoff, Ehud Banai en Yoni Rechter. Ook trad hij als special guest op met reggae-ster Matisyahu tijdens diens tournees in Europa, de VS en Israel. Beiden traden op met de Britse popster Sting tijdens diens meest recente optreden in Israël in 2006. Het concert begint om 20.00 uur. Entree: 12,50 euro. Reserveren: www.kunstenisrael.nl.

Auteur

Marc Jansen