Groninger première 'Glassland' in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 9 januari de Ierse film 'Glassland' van Gerard Barrett vertoond. Deze film is voor het eerst in Groningen te zien.

De film gaat over John (Jack Reynor) die met zijn moeder Jean (Toni Collette) in een buitenwijk van Dublin woont en als taxichauffeur in de nacht een inkomen bij elkaar probeert te sprokkelen. Op een ochtend treft hij zijn moeder bewusteloos aan in haar eigen braaksel, en dit is niet de eerste keer. De dokter heeft geen goed nieuws: Jean moet stoppen met drinken of ze zal niet lang meer te leven hebben. John wil zijn moeder naar een afkickkliniek sturen, maar geld om dit te bekostigen is er niet. Nood breekt wet: om zijn moeder te redden voelt hij zich gedwongen om in zee te gaan met een lokale crimineel. De film wordt ook op maandag 11 januari november vertoond. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 7 euro (studenten 5 euro).

Auteur

Marc Jansen