'The President' in VERA Zienema in Groningen

Groningen

In VERA Zienema in Groningen is maandag 11 januari de film 'The President' van Mohsen Makhmalbaf te zien.

In deze satirische film schept een oude dictator tegen zijn kleinzoon op over de grootsheid van zijn macht. Hij toont hoe hij met 1 telefoontje alle lichten in de stad kan doven. Nog een telefoontje en alle lichten zijn weer aan. Vanuit het presidentieel paleis kijken ze uit over de stad. Het kind probeert het ook eens en roept door de telefoon dat de lichten aan en uit moeten. Het werkt. Maar wanneer opstandelingen een staatsgreep plegen, staat er een prijs op het hoofd van de alleenheerser. Hij ziet zich genoodzaakt samen met zijn kleinzoon te vluchten. Georgisch gesproken, Engelse ondertitels. Aanvang: 21.00 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.vera-groningen.nl/agenda/zienema

Auteur

Marc Jansen