Uitverkocht Nieuwjaarsfeest Groningen groot succes

Groningen

Met een uitverkocht Huize Maas is het Nieuwjaarsfeest Groningen een groot succes geworden.

Omdat een financiële bijdrage van de gemeente uitbleef, leek dit feest aanvankelijk niet door te gaan. (Waarnemend) Nachtburgemeester Chris Garrit en de werkgroep Nieuwjaarsfeest Groningen meenden echter dat er toch een moment moest komen waarop Stadjers elkaar een gelukkig nieuwjaar konden wensen.

Nieuwjaarsfeest Groningen

Zij organiseerden het Nieuwjaarsfeest Groningen, dat 1 januari plaatsvond in Huize Maas. "Gezien de reacties van het publiek en het feit dat het feest in een mum van tijd was uitverkocht blijkt wel dat de Groningers het feest voor jong en oud een warm hart toedragen", concludeert de organiserende werkgroep nu. Om er aan toe te voegen dat de voorbereidingen voor de editie van 2017 al weer begonnen zijn.

Demonstraties en optredens

Dansgroep Vasara en Tineke Rouw-Oosterhuis gaven een swingende dans-en zangdemonstratie, waarna de feestelijke avond door stadshistoricus Beno Hofman werd geopend met een terugblik op het afgelopen jaar. Vervolgens waren er optredens van onder meer Tied Laces, Rising Sun, Pé Daalemmer & Rooie Rinus en LeftHand Freddy. Diederik Miedema gaf met enkele andere muzikanten een jazzoptreden. Stadsdichter Kasper Peters stal op geheel eigen wijze de show door het voordragen van enige van zijn gedichten, waarna DJ Oortje het feest afsloot.

Auteur

Marc Jansen