Antarctisch reisverhaal in 't Vinkhuys in Groningen

Groningen

Martijn Bot geeft woensdag 13 januari een lezing in 't Vinkhuys in Groningen. Deze lezing is getiteld: 'Vijftig tinten blauw, een Antarctisch reisverhaal'.

Bot neemt bezoekers mee op een reis die via Buenos Aires, Ushuaia en de avontuurlijke Drake Passage uiteindelijk naar Antarctica voerde. Vogels spelen de hoofdrol, maar ook de Antarctische stilte, 50 tinten blauw en de kick van de eerste orka zullen de revue passeren. Martijn Bot Martijn Bot is al sinds jonge leeftijd actief vogelaar. Als leraar heeft hij relatief veel vrije tijd en is hij dan ook vaak in bijvoorbeeld het Lauwersmeergebied, op de Friese Waddenkust, in Fochterloërveen en op Ameland te vinden, op zoek naar vogels en libellen. Daarnaast is Bot actief in het veldwerk, telt hij in het voorjaar trekvogels in Groningen en in het najaar op Ameland, en is hij gek op vogeltrek over zee. De lezing in 't Vinkhuys, die is georganiseerd door Avifauna Groningen, duurt van 20.00 tot 22.15 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen