Filmprogramma 'Tactile Cinema' bij SIGN in Groningen

Groningen

SIGN in Groningen presenteert zaterdag 9 januari het 16 mm- en Super 8-filmprogramma 'Tactile Cinema'.

SIGN presenteert hiermee recente producties van kunstenaars/ filmmakers van het analoge filmcollectief WORM Filmwerkplaats, een lab door kunstenaars gerund in Rotterdam. Filmwerkplaats houdt zich bezig met film als artistiek medium. De meeste films uit het programma zijn geheel opgenomen, handgemaakt en ge-edit op 16 mm- of Super 8-formaat. De kunstenaars reflecteren daarbij op het begrip film als een fysiek medium. De gemeenschappelijke basis van de makers is de werkruimte waar de films geproduceerd zijn. In deze context wordt film onderzocht als een tactiel (door aanraken waarneembaar) materiaal. De grenzen van zijn mogelijkheden worden uitgedaagd, door chemische manipulatie, printen en her-printen, effecten in de camera of soms door directe behandeling van het materiaal.

Filmmakers

De filmmakers zijn Esther Urlus
, Lichun Tseng
, Klara Ravat
, Marcy Saude
, Daan Van Bakker
, Nan Wang
, Florian Cramer, Juul van der Laan
, Judith van der Made en 
Bernardo Zanotta. 'Tactile Cinema' begint om 20.00 uur.

Auteur

Marc Jansen