Inschrijving WK Snertkoken en WK Stamppotkoken geopend

Groningen

Competitief ingestelde kookliefhebbers kunnen zich weer inschrijven voor het WK Snertkoken en/ of het WK Stamppotkoken.

Beide WK's vinden vrijdag 19 februari plaats in de keukens van het Alfa-college in de Groninger wijk Lewenborg. Vele deelnemers hebben zich nu al ingeschreven.

Alfa-college

Het Alfa-college is samen met enkele klassen van de opleiding Horeca en Facilitaire Dienstverlening druk bezig met de voorbereidingen. De studenten maken onder andere een draaiboek voor het evenement. Het is voor hen een studieopdracht. Een andere klas bereidt zich voor op het gastheerschap, zodat zij de deelnemers en bezoekers goed kunnen ontvangen. In het geheel vernieuwde restaurant gedeelte, komt een winkelplein met verkoop- en informatiestandjes. “Wij zien ernaar uit", stelt organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen. “Ook de bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven."

WK Snertkoken #22

Het WK Snertkoken staat dit jaar voor de 22ste keer op de agenda. Het WK Jongens van de Klei Hollandsche Stamppot vindt voor de 15de keer plaats. Een deskundige jury beoordeelt de deelnemers op smaak, geur, kleur, ingrediënten, hygiëne, tijd, bereiding, presentatie en originaliteit. Inzet is de zilveren snertslaif en de zilveren stamppot-opscheplepel. Daarnaast zal de winnaar van het WK Jongens van de Klei Hollandsche stamppot de Jongens van de Klei Bokaal ontvangen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@snertenstamppotevenementen.nl.

Auteur

Marc Jansen