Concert Trio Diederik Idema in Jazzcafé New Orléans

Groningen

Trio Diederik Idema geeft donderdag 7 januari een gratis concert in Jazzcafé New Orléans in Groningen.

Trio Diederik Idema bestaat uit de jazzmuzikanten Diederik Idema, Hans Lass en José Zwerink.

Diederik Idema

Diederik Idema is een ervaren jazzpianist en -toetsenist uit Groningen. Al decennialang is hij sessieleider, pianist en programmeur van diverse jamsessies met lokale en internationale artiesten. Daarnaast produceert hij muziek in opdracht en geeft hij masterclasses jazz en pianoles. Diederik Idema is docent piano en keyboards bij VRIJDAG in Groningen.

Hans Lass

Hans Lass (Hamburg 1965) studeerde contrabas-jazzmuziek aan conservatoria in Groningen en Den Haag. Zijn docenten waren Koos Wiltenburg, Jan Voogt en Hein van de Geijn. Behalve in de jazz is Lass thuis in hieraan gerelateerde stijlen als Latin-jazz, salsa, soul, samba, Braziliaanse fusion en blues. Tegenwoordig treedt Lass op met bands als de Denise Rivera Band, Ache Cubano, Rodney Elzer Quartet, Demi Seq, Dutch Oven, Erik Harteveld Bluesband, Cade, Los Hermanos.

José Zwerink

José Zwerink studeerde zang aan het conservatorium in Groningen. Zij toerde 12 jaar met de muzikale cabaretgroep Vrouw Holland langs de Nederlandse theaters. Als zangeres met een grote liefde voor jazz en Latin werkte zij onder meer met de Prins Claus Bigband Groningen, Horace Silver Project, Brazilian Love Affair en Dutch Oven. Ook is José met haar vaste pianist Diederik Idema te horen in kleine wisselende bezettingen. Aanvang: 21.00 uur.

Auteur

Marc Jansen