'Ein Abend mit Beethoven' in Lutherse Kerk in Groningen

Groningen

In de Lutherse Kerk in Groningen staat vrijdag 15 januari het recital 'Ein Abend mit Beethoven' geprogrammeerd.

Beethoven schreef maar liefst 5 sonates en 3 variatiereeksen voor cello en piano. Ze klinken in dit concert op darmsnaren en op een historische 200 jaar oude fortepiano. Deze instrumenten geven Beethovens werken een nieuwe, warmere klank, maken grote dynamische verschillen mogelijk en een fijnzinnige articulatie. Uitvoerden zijn Kristin von der Goltz (cello) en Paolo Giaconetti (fortepiano). Kristin von der Goltz was lange tijd eerste celliste van het befaamde Freiburger Barockorchester. Zij is een veelgevraagd soliste op zowel de barokcello als de moderne cello. Paolo Giacometti is een Nederlands pianist van Italiaanse origine (Milaan, 1970). Hij concerteert wereldwijd als solist en als kamermusicus, zowel op authentieke als op moderne instrumenten, op vooraanstaande podia. Het concert, dat is georganiseerd door Musica Antiqua Nova, begint om 20.15 uur. Entree: 30 euro (tot 30 jaar/ Stadjerspashouders 15 euro).

Auteur

Marc Jansen