VRIJDAGweek: open huis VRIJDAG in Groningen

Groningen

VRIJDAG in Groningen opent van maandag 18 tot en met zondag 24 januari elke dag de deuren voor iedereen die interesse heeft in muziek, theater of beeldende kunst.

Op alle 3 locaties is elke dag iets anders te zien, te horen en te doen. Van open lessen tot concerten, theatervoorstellingen, presentaties, exposities, en informatiebijeenkomsten voor cultuureducatie en amateurkunstondersteuning.

Kennismaking

De VRIJDAGweek is bedoeld om kennis te laten maken en eventueel te helpen bij het kiezen uit een van de vele cursussen die starten in februari. Daarbij biedt de VRIJDAGweek cursisten en amateurkunstenaars de kans hun kunsten aan het publiek te presenteren. En amateurkunstenaars kunnen op het open podium laten zien wat ze in huis hebben.

Theater, muziek en beeldende kunst

Alle dagen zijn er open lessen theater, muziek en beeldende kunst. Op maandag en dinsdag is er een open podium voor muziek. Op woensdag gratis vrije inloop voor kinderen en een bijeenkomst Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) voor culturele ondernemers. Op donderdag een lunchconcert, theater- en cabaretpresentaties, proeflessen theater en een netwerkbijeenkomst 'Donderdag bij VRIJDAG' voor cultuureducatie. De vrijdag staat met presentaties van de Jongerenateliers in het teken van jongeren. Zaterdag 23 januari is theaterdag met allerlei voorstellingen in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel. Zondag is het muziekdag in de Sint Jansstraat en beeldende kunstdag in de locatie Walstraat. Zoals het een open huis betaamt is de toegang steeds gratis, met uitzondering van een kunstlezing op donderdagavond 21 januari. Dan spreken de internationaal bekende kunstenaars Gil en Moti – in het Engels - over hun werk.

Voorjaarscursussen

Wie zelf theater, muziek of beeldende kunst wil maken, kan zich nu inschrijven voor de cursussen die begin februari starten. Ook in de weekenden en vakanties zijn er activiteiten. Meer informatie: www.bijvrijdag.nl

Auteur

Marc Jansen