Groninger première Canadese film 'Chorus' in RKZbios

Groningen

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 16 januari de Canadese film 'Chorus' van François Delisle vertoond. Deze film is voor het eerst in Groningen te zien.

De in zwart-wit geschoten film gaat over Christophe (Sébastien Ricard) en Irene (Fanny Mallette). Hun zoon Hugo was 8 jaar oud toen hij werd vermist. De lange, uitputtende zoektochten in Montréal en omgeving leverden niets op. Het huwelijk van Christophe en Irene bleek niet bestand tegen de extreme druk van het wachten, de onzekerheid en het verdriet. Hij trok zich terug in een strandhuisje in Mexico. Zij probeerde de pijn te verzachten door te zingen in een middeleeuws zangkoor. Na 10 jaar worden de overblijfselen van hun kind gevonden. Het schokkende nieuws haalt beiden uit hun verdovende, dagelijkse sleur. Bij hun noodgedwongen samenzijn in Montréal lijken ze elkaar te vinden in het verwerken van hun gedeelde, onoverkomelijke verdriet. De film - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld- wordt ook op maandag 18 januari vertoond. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 7 euro (studenten 5 euro). https://youtu.be/2Ezlp5aHWXQ

Auteur

Marc Jansen