Korte fictiefilm 'Tour de Force' in Groningse Nieuwe #63

Groningen

In het Groninger Forum in Groningen staat zondag 17 januari de 63ste aflevering geprogrammeerd van 'Groningse Nieuwe'. Hierin wordt de korte fictiefilm 'Tour de Force' van de Groninger filmmaker Fedde Hoekstra vertoond.

'Tour de Force' is een half uur durende feelgood-komedie, waarbij de kijker in de wereld van 'automotive & logistiek' stapt. Een ongedurige fietsontwerper rijdt tijdens een te vroeg uitgevoerde testrit zijn elektrische beachcruiser total loss. De veeleisende mentor met wie de jongen weken aan de fiets heeft gewerkt laat hem vallen. Met hulp van 2 vrienden wordt in een hightech garage voor vrachtwagens getracht een nieuw ontwerp te realiseren om alsnog te kunnen schitteren op een 'e-bike-event'. Tijdens een race tegen de klok zet een essentieel onderdeel dat ontbreekt de onderlinge verhoudingen wederom op scherp. De film wordt 2 keer vertoond: om 16.15 uur en om 17.15 uur. Entree: 2,50 euro. Klik hier voor een trailer van de film.

Auteur

Marc Jansen