'Classic meets Jazz' in Museum De Buitenplaats in Eelde

Eelde

Onder de noemer 'Classic meets Jazz' staat donderdag 14 januari een cross-over-concert geprogrammeerd in Museum De Buitenplaats in Eelde.

In dit concert vinden en versterken klassieke muziek en jazz elkaar. Op het programma staan werken van Joni Mitchel en Stevie Wonder naast die van Gabriel Fauré en Francis Poulenc. Uitvoerenden zijn Wim Lohy (gitaar), Nynke Eekhof (piano), Brenda Frans (zang) en Henriette Feith (zang). Gitarist Wim Lohy is een klassiek geschoold gitarist die evenmin vreemd is met pop, jazz, latin en met name Molukse muziek. Brenda Frans leidt als zangeres een vrijmoedig reizend bestaan tussen jazz, soul en wereldmuziek, met soms een uitstap daarbuiten. Sopraan Henriette Feith studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Cora Canne Meijer. Zij heeft zich vanaf haar afstuderen voornamelijk toegelegd op barok, oratorium –en kamermuziek. In 2005 zong Henriette Feith, solistisch, bij het huwelijk van Prins Pieter-Christiaan en Anita van Eijk. Henriette Feith heeft in het verleden veelvuldig opgetreden met het Amsterdam Baroque Choir en is ook al lange tijd als freelancer verbonden aan het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor. Met dit laatste ensemble zong zij tijdens de inhuldiging van Koning Willem- Alexander in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Pianiste Nynke Eekhof studeerde aan het Gronings Conservatorium bij Maria Stroo en Akke Ferguson. Zij voltooide haar opleiding Uitvoerend Musicus in 1983. Daarna vervolgde zij haar studie aan de Franz Liszt Academie in Boedapest bij Ferenç Rados. Het concert in Museum De Buitenplaats in Eelde begint om 20.00 uur. Reserveren (wordt aangeraden): secretariaat@museumdebuitenplaats.nl of 050-309 5818.

Auteur

Marc Jansen