Groninger Museum verruimt openingstijden 'David Bowie is'

Groningen

Het Groninger Museum verruimt de openingstijden voor de tentoonstelling 'David Bowie is'.

Dit heeft het museum besloten naar aanleiding van de grote vraag naar tickets voor deze expositie.

Zaterdagavond

Het museum zal vanaf 16 januari op alle zaterdagavonden tot 22.00 uur geopend zijn; mensen kunnen tot 21.00 uur naar binnen. Dit tot het einde van de looptijd van David Bowie is.  Het museum raadt mensen dringend aan om van tevoren online tickets te reserveren via www.davidbowie-groningen.nl. Dit omdat de tentoonstelling op de dag zelf uitverkocht kan zijn aan de kassa.

Overlijden David Bowie

Er is veel belangstelling voor de tentoonstelling David Bowie is. Sinds de opening hebben 40.000 mensen de tentoonstelling al bezocht. Op de dag dat het overlijden van David Bowie bekend werd, maandag 11 januari, kochten 15.000 mensen online tickets. Tot het middaguur op dinsdag 12 januari zijn daar nog eens 3000 tickets bijgekomen. Door de overweldigende belangstelling kunnen mensen in een online-wachtrij worden gezet. Dit betekent niet dat de tickets zijn uitverkocht, er zijn nog voldoende tickets beschikbaar.

Condoleanceboek

In zijn entreehal biedt het Groninger Museum bezoekers de gelegenheid te tekenen in een rouwboek.

Auteur

Marc Jansen