'Willem Ruis; de show van zijn leven' in MartiniPlaza in Groningen

Groningen

In MartiniPlaza in Groningen wordt zaterdag 23 januari de voorstelling 'Willem Ruis; de show van zijn leven' gespeeld.

'Willem Ruis; de show van zijn leven' is een ontroerende muziektheaterproductie over Nederlands grootste showmaster ooit: Willem Ruis. Ruis was een vernieuwende, energieke en brutale showmaster met een jongensachtige bravoure. Als een kleurrijke wervelstorm veroverde hij het stijve Hilversum van de jaren '70 en maakte overal een spektakel van. Op zijn weg naar de top zou niets of niemand hem afremmen. In korte tijd werd Willem Ruis de televisieheld van heel Nederland, maar hij betaalde een hoge prijs voor zijn roem. Willem Ruis was een man die de harten van miljoenen kijkers stal, maar zijn eigen hart verwaarloosde.

Xander van Vledder

Met Xander van Vledder (nominatie Musical Award beste mannelijke hoofdrol) als Willem Ruis, Maaike Widdershoven als Ineke Ruis, Johnny Kraaijkamp als Leo Moster, Rob van de Meeberg als Vader Ruis, Rick Sessink, Jorrit Ruys, Jennifer van Brenk en Lynn Jansen. Zij worden ondersteund door 4 acteurs/ dansers/ zangers. De voorstelling begint om 20.00 uur. Meer informatie over de voorstelling, kaartverkoop en toegangsprijzen op www.willemruis.nl. https://youtu.be/INRKxdgInzQ

Auteur

Marc Jansen