SamenLoop voor Hoop Groningen in Beijum

Groningen

In de wijk Beijum in Groningen wordt van zaterdag 11 juni 15.00 uur tot zondag 12 juni 15.00 uur de SamenLoop voor Hoop Groningen gehouden.

SamenLoop voor Hoop is 24 uur (gesponsord) wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom de wandelestafette heeft elke editie een bijzonder programma voor bezoekers, boordevol muziek en activiteiten. Eregast zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel 'kanjers'genoemd. Bij de openingsceremonie lopen zij bijvoorbeeld de eerste ronde. Tijdens een kaarsenceremonie is er ruimte en aandacht voor allen die een dierbare hebben verloren aan deze ziekte.

Kick-off

In jongerencentrum Het Trefpunt staat voor donderdag 28 januari 20.00 uur de kick-off van de SamenLoop voor Hoop Groningen plaats. Bij deze gelegenheid wordt het eerste team ingeschreven, stellen alle commissies zich voor aan het publiek en worden de goede doelen bekendgemaakt. Een van de goede doelen is het Hamelhuys in Groningen. Oprichtster Josje Hamel vertelt bij de kick-off over dit inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten. Meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/groningen

Auteur

Marc Jansen