Groninger première oorlogsfilm 'The Wakhan Front' in RKZbios

Groningen

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 23 januari de Franse oorlogsfilm 'The Wakhan Front' van Clément Cogitore vertoond. Deze film is voor het eerst in Groningen te zien.

Afghanistan, 2014. Vlak voor de terugtrekking van de troepen krijgen kapitein Antarès (Jérémie Renier) en zijn divisie de opdracht om de afgelegen vallei van Wakhan, bij de grens met Pakistan, te controleren en te bewaken. Een routineklus, want het is een kalme regio, zo gezegd. Ondanks hun oplettendheid verliezen Antarès en zijn mannen langzaam maar zeker hun grip op dit schijnbaar rustige gebied. Op een nacht verdwijnen in de vallei op mysterieuze wijze soldaten. Maar ook bij de vijandige Taliban verdwijnen er mensen... Er lijkt iets te schuilen op het desolate terrein, maar of het van deze aarde is? De onzichtbare vijand voedt paranoia en wantrouwen bij de manschappen. De film - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld- wordt ook op maandag 25 januari vertoond. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 7 euro (studenten 5 euro). https://youtu.be/CipnbZTMvRU

Auteur

Marc Jansen