Het Groninger Forum pakt uit tijdens Nationale Voorleesdagen

Groningen

Het Groninger Forum pakt tijdens de Nationale Voorleesdagen - 27 januari tot en met 6 februari - uit met het Voorleesontbijt, een muzikaal sprookje en een baby-, peuter- en kleutermarkt voor ouders en opvoeders.

De Nationale Voorleesdagen beginnen woensdag 27 januari met Het Nationaal Voorleesontbijt. Hierbij wordt van 09.30 tot 10.30 uur voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar 2016 'We hebben er een geitje bij!', geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Shalina van der Well lees voor op de locatie Lewenborg, Thea ten Cate op de locatie Beijum, Cunera van Selm op de locatie De Wijert, Dirk Nijdam op de locatie Vinkhuizen, de 'MAMMA'S van het CJG' op de locatie Selwerd, Faybienne Kollau op de locatie Hoogkerk en Rense Sinkgraven op de locatie Oude Boteringestraat.

Muzikaal sprookje

Theatergroep KATkids speelt op de verschillende het muzikale sprookje 'Sneeuwwitje breit een monster', gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Annemarie van Haeringen. Programma:
  • vrijdag 29 januari 14.00 – 14.30 uur - locatie Lewenborg
  • vrijdag 29 januari 16.00 – 16.30 uur - locatie Beijum
  • zondag 31 januari 14.30 – 15.00 uur - locatie Oude Boteringestraat
  • woensdag 3 februari 14.00 – 14.30 uur - locatie Vinkhuizen
  • woensdag 3 februari 16.00 – 16.30 uur - locatie Selwerd
  • vrijdag 5 februari 14.00 – 14.30 uur - locatie De Wijert
  • vrijdag 5 februari 16.00 – 16.30 uur - locatie Hoogkerk

Baby-, peuter- en kleutermarkt

Zaterdag 6 februari wordt op de locatie Oude Boteringestraat 18 een baby-, peuter- en kleutermarkt gehouden. Deze voor ouders en opvoeders bedoelde markt staat in het teken van verzorging, opvoeding, prentenboeken, muziek, en voorlezen voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Hans de Troubadour zingt kinderliedjes en tijdens de Poetsclinic leren bezoekers hoe ze hun tanden stralend wit (én echt schoon) poetsen. Tijd: 11.00 - 18.00 uur. 

Auteur

Marc Jansen