Filmfestival opent met ‘Beyond Sleep'

Groningen

De kaartverkoop van het International Film Festival Rotterdam in Groningen (IFFRiG) start op woensdag 27 januari om 09.00 uur bij de kassa van het Groninger Forum aan het Hereplein. Om de mensen in de wachtrij een voorsprong te geven, start de online verkoop een uur later (om 10.00 uur).

Het jaarlijkse 5-daagse Groninger filmfeest is dit jaar nog feestelijker en biedt een uitgebreide selectie uit ruim 50 lange en korte films van het International Film Festival Rotterdam, bomvol cinematografisch moois uit alle windstreken. Een mix van fonkelnieuwe ontdekkingen, prijswinnaars en andere hoogtepunten van internationale filmfestivals. Zoals altijd in het Groninger Forum aan het Hereplein, maar ook het Grand Theatre aan de Grote Markt wordt weer omgebouwd tot filmzaal met een uitgebreid festivalaanbod. Het festivalprogramma wordt aangevuld met bijzondere gasten, inleidingen, dj's, een festivalrestaurant, Bowie-clips met afterparty, de verkiezing van de Beste Groninger Film van 2015 en natuurlijk bijzondere films met live begeleiding in Vera en in de Der Aa-kerk.

Beyond Sleep

Het IFFR in Groningen opent op 3 februari met ‘Beyond Sleep' (foto), de nieuwe film van Boudewijn Koole (maker van ‘Kauwboy'), gebaseerd op ‘Nooit meer slapen' van W.F. Hermans. Voor wie door de vele bomen het bos niet meer ziet, is het programma opgedeeld in een aantal onderdelen die je ook als festivalroute kunt gebruiken. Enkele bijzondere films: Philip Kaufmans animatiefilm ‘Anomalisa' en Naomi Kawases prachtige ‘An', de verbijsterende Deense tragikomedie ‘Men & chicken' en Miguel Gomez' monumentale ‘Arabian Nightstrilogie'. Meer informatie via www.groningerforum.nl/iffr.

Auteur

Marc Jansen