Stichting Marktactiviteiten viert 350 jaar Groninger Markten

Groningen

Stichting Marktactiviteiten viert op verschillende momenten in 2016 het 350-jarig bestaan van de Groninger Markten. Ze werkt daarvoor samen met de gemeente Groningen, Marketing Groningen en de Groninger City Club.

Het was zaterdag 16 januari precies 350 jaar geleden dat de gemeente Groningen startte met het organiseren van weekmarkten op dinsdag, vrijdag en zaterdag. Het is niet onwaarschijnlijk dat er voor die tijd ook al markten waren, maar 16 januari 1666 is in de archieven vastgelegd als datum waarop de eerste door het gemeentebestuur geleide Groninger Markt plaatsvond.

Onthulling logo

De stichting heeft een nieuw logo/ beeldmerk laten ontwerpen voor 350 jaar Groninger Markten. Dit beeldmerk werd zaterdag op de Vismarkt onthuld door presentatrice, actrice en zangeres Alina Kiers. Zij is hét gezicht van 305 jaar Groninger Markten'.

12 markten

Er zijn tegenwoordig 12 markten in de gemeente Groningen, 6 in de binnenstad en 6 in de wijken. Tientallen marktondernemers hebben een vaste plek op de markt en er zijn elke marktdag weer nieuwe kramen van mensen die zich ook aanmelden voor een standplaats. Het assortiment varieert van vlees en vis tot groente en fruit, van bloemen tot kleding, van producten van het Groninger land tot biologisch geteelde groenten en fruit.

Auteur

Marc Jansen