Culturele Zondag in kerkje Leegkerk in teken poëzie

Leegkerk

Saskia Stehouwer en Jane Leusink maken zondag 31 januari hun opwachting in de middeleeuwse kerk van Leegkerk. Zij doen dat in het kader van de Culturele Zondag.

De Culturele Zondag staat ditmaal in het teken van poëzie. Saskia Stehouwer en Jane Leusink dragen voor uit eigen werk. Ook gaan ze met elkaar in gesprek over poëzie in het algemeen en hun eigen gedichten in het bijzonder.

Saskia Stehouwer

Saskia Stehouwer (1975) studeerde Nederlands en Engels aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte ruim 10 jaar als redacteur en projectleider bij SAVUSA, het Zuid-Afrika instituut van de Vrije Universiteit. Haar gedicht 'Glimp' haalde de top-20 van de Türing Nationale Gedichtenprijs 2012 en diverse van haar gedichten werden gepubliceerd in tijdschriften en bloemlezingen. In oktober 2014 verscheen haar debuutbundel 'Wachtkamers', die bekroond werd met de C. Buddingh'-prijs 2015.

Jane Leusink

Jane Leusink (1949) is dichter, docent aan de Schrijversvakschool Groningen en recensent poëzie voor het literaire weblog Tzum. Ze heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd en ontving in 2003 de C. Buddingh’-prijs voor haar debuut 'Mos en gladde paadjes'. Van haar hand verschenen de bundels 'Erato', 'Er is weinig aan de lente veranderd' en 'Tot alles goed strak staat'. In oktober verscheen 'Een grazende streep in de lucht'. In 1999 verscheen het kook-, lees- en kijkboek 'Koken op het Hogeland', dat in datzelfde jaar een van de Best Verzorgde Boeken werd. Leusink is werkzaam geweest aan het Spinoza-lyceum in Amsterdam en aan de faculteit Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit in Groningen, Emmen en Utrecht.

Culturele zondagen

Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Aanvang: 15.30 uur. Entree: € 7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, en bij Boekhandel Van der Velde en Boekhandel Godert Walter.

Auteur

Marc Jansen