‘David Bowie Is’ en 'Labyrinth' in Pathé Groningen

Groningen

Pathé Groningen is 1 van de 10 bioscopen van Pathé waar binnenkort 2 producties vertoond worden over en met de onlangs overleden Britse zanger en acteur David Bowie.

Maandag 25 januari wordt om 19.00 uur de documentaire 'David Bowie Is' vertoond. 2 dagen later, woensdag 27 januari, volgt de speelfilm 'Labyrinth'.

David Bowie Is

'David Bowie Is' is een documentaire van Hamish Hamilton, gefilmd tijdens de slotavond van de gelijknamige tentoonstelling in het Londense Victoria & Albert Museum (nu te zien in het Groninger Museum). De expositie toont een unieke collectie foto’s, albumcovers, handgeschreven teksten, dagboeken, concertkleding, decors, muziekvideo’s en andere bijzondere voorwerpen uit het David Bowie Archief. https://youtu.be/Ez6JGPMrnXs

Labyrinth

'Labyrinth' is een fantasyfilm van Jim Henson uit 1986.  David Bowie vertolkt de rol van The Goblin King, Jennifer Connelly die van Sarah. Om hem in slaap te krijgen vertelt de jonge Sarah haar kleine broertje Toby een sprookje. Daarmee tovert ze echter per ongeluk The Goblin King uit een fantasiewereld tevoorschijn. Hij ontvoert de baby en neemt hem mee naar zijn kasteel midden in een labyrint. Om te voorkomen dat de baby in een goblin wordt veranderd, een duivelse dwerg, moet Sarah hem voor middernacht redden. https://youtu.be/lsLCgtuTCjM Tickets zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscoop.

Auteur

Marc Jansen