Onvoorspelbare ijskunst op Station Groningen Noord

Groningen

Kunstenaarscollectief A in Wonderland sluit zaterdag 30 januari met een finissage een project in de trappenhuizen van Station Groningen Noord af.

Het uit Paula Biemans, Hinnie Steenbruggen, Peter Schudde en Manja Kindt bestaande collectief bouwde begin januari een installatie in de trappenhuis van Station Groningen Noord.

Aardbevingen

De 4 kunstenaars wonen en werken allen in de provincie Groningen en hebben allen te maken met aardbevingen. De installatie heeft de bevingen als uitgangspunt: 'Er gaat iets gebeuren, je ziet het aankomen, maar je weet niet wanneer en wat de omvang zal zijn.'

IJsblokken

Smeltende ijsblokken geven traag maar gestaag hun inhoud prijs. Dat kan van alles zijn: van wier tot vissen, van graan tot muizen. Alles valt op de vette Groninger klei die nu eens voor de verandering niet buiten ligt.

Magnitude

De installatie op het Noorderstation is de tweede in een reeks die door het hele land op tournee is. In het kerkje van Heveskes werd in september vorig jaar de aftrap gegeven van deze serie, getiteld 'Magnitude'. Tot 24 januari is in de Exbunker in Utrecht ook een installatie te zien uit de reeks. De komende tijd zal A in Wonderland op nog meer plekken in Nederland neerstrijken om het verhaal van de aardbevingen op experimentele wijze te vertellen.

Finissage

De finissage op 30 januari begint om 17.00 uur en gaat gepaard met soep en jenever. Juultje Romijn zingt Bertold Brecht en Pieter Duijser van het CBK Groningen vertelt.

Auteur

Marc Jansen