Programma Cross-Linx compleet: grootste line-up ooit

Groningen

Met 20 bands en artiesten beleeft het indie-classical festival Cross-Linx in 2016 zijn meest uitgebreide editie.

Laatste toevoegingen aan het programma zijn de Britse ‘party marching band’ Perhaps Contraption, de Duitse multi-instrumentalist Marco Mlynek, de Deense singer-songwriter Exec en de Nederlandse slagwerker Dominique Vleeshouwers, winnaar van de Tromp Percussion 2014.

Neil Finn

"Cross-Linx brengt altijd opkomend talent en bijzondere programma’s bij elkaar", weet programmeur Frank Veenstra. "We zijn heel trots op het Unlimited Orchestra-project waarmee we Neil Finn en Glenn Kotche samenbrengen met het Nederlandse ensemble Lunatree. Finn is voor veel mensen bekend vanwege zijn werk met Split Enz en Crowded House, en Kotche vooral als drummer van Wilco. Maar het bijzondere hier is dat er door hun samenwerking een songcyclus wordt neergezet, waarin allerlei invloeden samensmelten tot één geheel."

Peter Buck en Andrew Bird

R.E.M.-gitarist Peter Buck, Son Lux-voorman Ryan Lott en Andrew Bird spelen tevens mee met het Unlimited Orchestra-project. Zowel Bird als Son Lux verzorgt daarnaast ook zelfstandig een optreden. Cross-Linx vindt van tot en met 28 februari plaats in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Zondag 28 februari staat het festival in De Oosterpoort (aanvang: 15.00 uur). Meer informatie: de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen