Energy Lecture in Willem-Alexander Sportcomplex in Groningen

Groningen

Marjan Minnesma verzorgt woensdag 3 februari een 'Energy Lecture' in het Willem-Alexander Sportcomplex in Groningen.

In deze interactieve lezing legt Minnesma uit hoe Nederland in 2030 100 % duurzaam kan zijn en hoe we dit doel kunnen bereiken.

Urgenda

Marjan Minnesma is directrice en mede-oprichtster van Urgenda, de eerste organisatie die een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat won, met als doel het Nederlandse klimaatbeleid te verbeteren. Urganda concludeert in een rapport dat Nederland binnen 20 jaar volledig kan draaien op duurzame energie. Volgens Urgenda kan er in 5 sectoren anders worden gewerkt: in de bouw, mobiliteit, voeding, industrie en energieproductie.

100 % duurzame energievoorziening

Volgens het rapport is het overstappen naar een 100 % duurzame energievoorziening goedkoper en schoner dan wanneer we ons vastklampen aan fossiele brandstoffen. Bovendien zorgt zo’n transitie voor 150.000 nieuwe banen, een veiligere energieproductie en innovatie. Deze lezing, die is georganiseerd door Studium Generale Groningen in samenwerking met de Energy Academy Europe, begint om 15.30 uur. De voertaal is Engels.

Auteur

Marc Jansen