Opening Groningen Guitar College met masterclass beste gitarist Benelux

Groningen

De Remonstrantse Kerk in Groningen vormt zaterdag 30 en zondag 31 januari het decor voor het openingsweekend van het Groningen Guitar College.

Het Groningen Guitar College is een opleidingsinitiatief van 6 Groninger gitaardocenten. Zij presenteren zich zaterdag 30 januari met korte concerten aan het publiek. In die concerten is een breed scala van gitaarstijlen te horen, waaronder flamenco, gypsy, jazz en fusion. De openingsspeech wordt verzorgd door Jetze Luhoff, D66-fractievoorzitter van de gemeente Groningen.

Beste gitarist Benelux

Zondag 31 januari staat een masterclass van fusion-gitarist Joost Vergoossen geprogrammeerd. De lezers van het vakblad Gitarist riepen hem in 2013 en 2014 uit tot beste gitarist van de Benelux. Tijdens de 2 uur durende masterclass komen niet alleen alle facetten van gitaarspelen aan bod, ook wordt er stilgestaan bij het muzikant zijn in het algemeen.

Groningen Guitar College

Het Groningen Guitar College is een onafhankelijk lescollectief en opleidingsinitiatief van zes docenten. Het GCC verzorgt gitaaronderwijs van de basisschool tot aan de vakstudie. Het GGC is een onderdeel van Stichting Five Great Guitars. Mede hierdoor staat het GGC in direct contact met het professionele werkveld van topgitaristen uit Nederland, maar ook het buitenland. Zaterdag 30 januari 2016 14.00 uur Zondag 31 januari 2016 14.00 uur  

Auteur

Marc Jansen