Yuko Yuko naar Vera in Groningen

Groningen

Yuko Yuko geeft zaterdag 27 februari een concert in Vera in Groningen.

Yuko Yuko is het psychpop soloproject van de jonge Fries Elias Elgersma. In 2012 werden Yuko Yuko's nummers opgepikt door Mexicaanse bloggers. Nog voordat maar iemand in Nederland wist wie hij was, bracht hij daar 2 EP's uit op Badpop en RVRB Music. Inmiddels is ook Nederland vertrouwd met Elgersma en zijn de EP's 'Cultlove' (2014), 'Babes (2014) en 'I <$ U' (2014) goed ontvangen door zowel media als publiek.' In 2014 speelde Yuko Yuko overal in het land met de Popronde en stond hij 3 keer in het voorprogramma van Thomas Azier. Na een zegetocht op Noorderslag en een uitgebreide Franse tour in het voorjaar van 2015, volgde met 'Sunny Jane' een online hit. Nu is er de nieuwe single 'I’m Too Cool' van het in februari 2016 te verschijnen debuutalbum 'More Than A Facebook Friend'. Aanvang: 21.00 uur. Entre: 5 euro (+ maandkaart).

Auteur

Marc Jansen