Lezing over de grutto in 't Vinkhuys in Groningen

Groningen

Albert Beintema geeft woensdag 3 februari een lezing in wijkcentrum 't Vinkhuys in Groningen. Hij doet dat op uitnodiging van de Groninger vereniging voor vogelaars Avifauna Groningen.

Albert Beintema studeerde biologie in Groningen. Als ecoloog, werkzaam voor natuurbeheer, bestudeerde hij weide-, water- en moerasvogels in Nederland en Afrika. Ook gaf hij advies over de inrichting van natuurgebieden in Afrika en Azië. Beintema is auteur van de boeken 'In de voetsporen van Shackleton', 'Het waterhoentje van Tristan da Cunha', 'Mijn vogels', 'Eilanden. Van Andoya tot Vuurland' en 'De grutto'.

Grutto

De lezing in 't Vinkhuys is getiteld: 'De grutto - onze nationale vogel'. Beintema vertelt niet alleen over de grutto zelf, maar ook over de mensen die zich de afgelopen 50 jaar met deze vogel hebben beziggehouden, en de avonturen die zij daarbij beleefden in binnen- en buitenland. De lezing duurt van 20.00 tot 22.15 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen