Toneelgroep Het Volk met 'Het Volk in Dothan' in Grand Theatre

Groningen

Toneelgroep Het Volk staat woensdag 3 februari met een vernieuwde versie van ‘Het Volk in Dothan’ in het Grand Theatre in Groningen.

De Haarlemse toneelgroep Het Volk bestaat dit jaar 40 jaar. Het gezelschap heeft besloten dit jubileum extra feestelijk te maken met de reprise van 'Het Volk in Dothan' uit 1996, één van de beste en meest succesvolle uit zijn bestaan.

‘Het Volk in Dothan’

Het stuk ‘Het Volk in Dothan’ is een ingrijpende bewerking van het klassieke drama over het Bijbelse treurspel van Joost van den Vondel waarin broederhaat en afgunst centraal staan. De universele elementen maken deze tragedie tot een verhaal van alle tijden. Toneelgroep Het Volk heeft een eigen bewerking gemaakt van dit stuk door een nieuwe eigentijdse hertaling en achtergrond te creëren. In de nieuwe versie gaat het over 3 docenten die hun studenten het bijbeldrama voorschotelen. De verziekte verhoudingen binnen het lerarentrio staan een gedegen uitvoering in de weg en blijken ook verbazingwekkend parallel te lopen met de broedertwist en machtsstrijd uit het verhaal.

Toneelgroep Het Volk

De kern van Het Volk bestaat uit Bert Bunschoten, Wigbolt Kruijver, Joep Kruijver en Aike Dirkzwager. Daarnaast zijn Jan Heijer en Jacques Overtoom een belangrijk onderdeel van de toneelgroep. Zij zij verantwoordelijk voor de vormgeving. Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 17,50. Meer informatie: www.grandtheatregroningen.nl

Auteur

Marc Jansen