Grof Volkoren met reprise 'In Nood' in VRIJDAG Theater

Groningen

Muziektheatergezelschap Grof Volkoren staat vrijdag 5 en zondag 7 februari met de reprise van zijn nieuwe show 'In Nood' in het VRIJDAG Theater in Groningen.

In de voorstelling ‘In Nood’ wisselt Grof Volkoren muzikale kleinkunst af met ontroerende nummers en luchtig theater. Grof Volkoren is een 12-koppig muziektheatergezelschap uit Groningen. De groep ontstond in 1999 uit een cursus ‘Oversixties Popkoor’ van de Usva in Groningen. Grof Volkoren staat onder leiding van dirigent van Petra Veen, muzikaal coach/ pianist Hans van der Weijde en theatraal coach Henk van der Veen.

In Nood

In de voorstelling 'In Nood' deelt Grof Volkoren de controversiële noodmaatregelen die het moet nemen om te overleven. Want ondanks de uitstekende salarissen van enkele leden, de lage huur van de repetitieruimte en het feit dat er wekelijk meer dan genoeg budget beschikbaar is voor bier en bitterballen, blijft het sappelen voor het koor. Grof Volkoren houdt zich staande in een maatschappij waarin geen ruimte meer is voor hoog opgeleide, intelligente, knappe, sociaal bewogen zingende mensen. De voorstelling van vrijdag 5 februari begint om 20.30 uur, die van zondag 7 februari om 14.30 uur. Entree: 13,50. Reserveren: bijvrijdag.nl

Auteur

Marc Jansen