Bert Hadders en de Swinders brengen single uit

Groningen

De Groningstalige acts Swinder en Bert Hadders hebben samen een nieuwe single uitgebracht: 'As Zai Mor Altied Bie Mie Blift'.

Dit nummer had een plaats in de succesvolle fietstocht-voorstelling van Swinder op Noorderzon 2014. Op verzoek van Swinder schreef Hadders een lied dat zich om en nabij een watertoren diende af te spelen. Via hoofdtelefoons was dit voor het publiek te horen tijdens een stop bij de watertoren naast de Herman Colleniusbrug.

Bert Hadders en de Swinders

Omdat het liedje maar door hun hoofd bleef spoken besloten de Groninger muzikanten het nummer op te nemen en op single uit te brengen. Een naam voor het gezelschap was snel gevonden: Bert Hadders en de Swinders. Bert Alberts van Sixteenbynine maakte een videoclip van opnames in de studio en bij een optreden van het gezelschap in het voorprogramma van De Dijk in De Oosterpoort. 'As Zai Mor Altied Bie Mie Blift' is te vinden op Spotify, Itunes en andere download- en streamingkanalen.

Auteur

Marc Jansen