Voordrachtskunstenares Katja Cohen naar Museum De Buitenplaats in Eelde

Eelde

Voordrachtskunstenares Katja Cohen maakt zondag 7 februari haar opwachting in Museum De Buitenplaats in Eelde.

Ze richt haar aandacht op de 15de-eeuwse dichter François Villon. In de voordracht komt deze legendarische figuur springlevend naar voren tegen de achtergrond van de late Middeleeuwen. Alles passeert de revue: zijn jeugd, zijn hartstochten, zij klerikale opleiding, zijn streken, zijn verblijf aan het hof van Charles d’Orléans, zijn omzwervingen met boevenbenden en tenslotte het doodvonnis... De voordracht bestaat uit 5 ballades. Een ballade bestaat uit 3 strofen van 10 verzen, gevolgd door een refrein met een krachtig rijm en ritme. Gitarist Sjors Holleboom tekent voor de muzikale omlijsting. Tijd: 14.00 - 15.00 uur.

Auteur

Marc Jansen