Alexander Melnikov met 'Van fortepiano tot Steinway' in De Oosterpoort

Groningen

Pianist Alexander Melnikov staat zaterdag 13 februari met het programma 'Van fortepiano tot Steinway' in De Oosterpoort in Groningen.

Alexander Melnikov laat in dit concert horen wat de verschillen én de overeenkomsten zijn tussen de verschillende (forte)piano’s en de moderne Steinway-vleugel. Hij speelt werk van Schubert, Chopin, Liszt en Stravinsky.

Alexander Melnikov

Alexander Melnikov had de legendarische pianist Svjatoslav Richter – zijn ontdekker – als lichtend voorbeeld. Inmiddels geldt Melnikov zélf als een van de interessantste pianisten. Rond zijn 18de ontdekte hij de fortepiano en deed hij de nodige ideeën op over de authentieke uitvoeringspraktijk.

2 fortepiano's en vleugel

In 'Van fortepiano tot Steinway' demonstreert Melnikov zijn talenten op 2 verschillende oude fortepiano’s en op de moderne vleugel. Voorafgaand aan het concert is er een demonstratie van de instrumenten. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen