Filosoof Stine Jensen geeft Hanze Jeugdlezing in Groningen

Groningen

Filosoof, schrijver en programmamaker Stine Jensen geeft woensdag 10 februari een Hanze Jeugdlezing in de Van DoorenVeste in Groningen. De lezing is getiteld: 'Jong leren filosoferen'.

Staatssecretaris Sander Dekker lanceerde onlangs het Platform Onderwijs 2032, dat het curriculum van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs opnieuw moet herzien. De nationale brainstorm leverde iets opvallends op: een roep om aandacht te besteden aan 'persoonsvorming', via filosofie, mindfulness en creativiteit. En misschien zelfs een nieuw vak te ontwikkelen.

Filosofie, yoga en mindfulness

Stine Jensen pleit voor filosofie, yoga en mindfulness op scholen. In haar lezing passeren de opvoedingsadviezen van Kant en Rousseau de revue en exploreert ze, aan de hand van enkele oefeningen met het publiek,  zo’n nieuw vak.

Stine Jensen

Stine Jensen schreef onder meer 'Go East'. Voor televisie maakt ze het filosofieprogramma's 'Dus ik ben' en 'Dus ik ben jr'. Ook maakte ze een reisserie over Scandinavië: L'icht op het Noorden'. In 2015 werd haar kinderboek 'Lieve Stine, weet jij het?' bekroond met de Zilveren Griffel. De Hanze Jeugdlezing is georganiseerd door Studium Generale en het Lectoraat Integraal Jeugdbeleid van de Hanzehogeschool Groningen. Aanvang: 15.30 uur.

Auteur

Marc Jansen