Galapremière 'Laat je zien!' in VRIJDAG Theater in Groningen

Groningen

In het VRIJDAG Theater in Groningen is zaterdag 6 februari de galapremière van 'Laat je zien!'. 

Jonge (11 - 20 jaar) mantelzorgers geven een inkijkje in hun leven. Dat doen ze in de vorm van film, foto’s en acts. Hierbij gesteund door De Jongens van Lucht.

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die een chronisch zieke, verslaafde, gehandicapte of psychisch zieke ouder of broer/ zus hebben. Dit brengt vaak extra geestelijke en lichamelijke belasting met zich mee.

Humanitas

HumanitasHumanitas ondersteunt de jonge mantelzorgers door het bieden van luisterend oor van een vrijwillig maatje en/ of door het organiseren van activiteiten waarin ontspanning en ontmoeting centraal staan. Het idee voor 'Laat je zien!' ontstond vanuit een juni 2015 gehouden benefietavond, waarbij ook De Jongens van Lucht betrokken waren. "De verhalen van de jonge mantelzorgers hebben ons geraakt. Daarom willen we meer voor hen betekenen’’, verklaart Ebel Jan van De Jongens van Lucht. 'Laat je zien' is alleen toegankelijk voor het eigen netwerk van Humanitas; jonge mantelzorgers of mensen die met jonge mantelzorger te maken hebben. 

Auteur

Marc Jansen