IFFRiG: 'Pandora’s Box' in tot filmzaal omgebouwde Der Aa-kerk

Groningen

De Der Aa-kerk in Groningen wordt vrijdag 5 februari weer omgebouwd tot filmzaal. Dit in het kader van het International Film Festival Rotterdam in Groningen (IFFRiG).

In de Der Aa-kerk wordt de klassieker 'Pandora’s Box' (Die Büchse der Pandora) uit 1929 vertoond in de kerk. Organist Geert Bierling begeleidt het dramatische verhaal (live) op het historische Schnitgerorgel.

Die Büchse der Pandora

De stomme film 'Die Büchse der Pandora' is een meesterwerk van regisseur G.W. Pabst. De Amerikaanse Louise Brooks is de ster als de onweerstaanbare Lulu, die zowel femme fatale als slachtoffer is. Lulu fascineert en betovert de mannen. Haar echtgenoten en geliefden proberen haar te temmen, te vermoorden en te verkopen, omdat ze er niet in slagen haar lief te hebben. Het lot van Lulu is getekend door tragedie en eindigt in Londen, waar ze opnieuw een man tegen het lijf loopt. Brooks verhuisde voor deze rol speciaal naar Europa, hierdoor zag Marlene Dietrich de rol aan haar neus voorbij gaan.

IFFRiG

Tijdens het International Film Festival Rotterdam in Groningen wordt in vijf dagen tijd een dwarsdoorsnede getoond van het moois dat International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. Tijdens de 20ste Groninger pocketeditie van het IFFR wordt een selectie getoond van het nieuwe, internationale filmaanbod met festivalhoogtepunten en gloednieuwe cinematografische verrassingen uit alle uithoeken van de wereld. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 15.

Auteur

Marc Jansen