Jubileumconcert Jong Vocaal Groningen

Groningen

Het koor Jong Vocaal Groningen bestaat 20 jaar. Dat wordt zaterdag 6 februari gevierd met een jubileumconcert in het gebouw van het Apostolisch Genootschap in Groningen. Op het programma staan klassieke en licht-klassieke werken van onder anderen Grieg, Fauré en Vivaldi.

Het koor begon 20 jaar geleden als onderdeel van IVAK in Delfzijl; onder de naam IVAK Jeugd Vocaal Ensemble. Door de jaren heen werden concertreizen gemaakt naar onder andere Italië, Tsjechië, Polen en Berlijn.

Verhuizing naar Stad

Eind 2010 verhuisde het ensemble naar de stad Groningen om zelfstandig verder te gaan onder de naam Jong Vocaal Groningen. Sindsdien zijn er vele nieuwe leden bijgekomen. Het koor bestaat inmiddels uit 27 leden, allen tussen de 18 en 35 jaar, en doet regelmatig mee aan concoursen en festivals. Zo werd in 2012 het zangfestival op Schiermonnikoog gewonnen en werd het koor in mei 2015 toegelaten tot het internationale concours Cantarode in Kerkrade.

Afscheid Nanny ter Wiel

Het koor al die tijd onder de bezielende leiding gestaan van zangpedagoge Nanny ter Wiel. Zij draagt het stokje tijdens het jubileumconcert letterlijk en figuurlijk over aan een nieuwe dirigent: Merlijn Wackers. Het jubileumconcert begint om 20.00 uur. Entree: 7,50 euro.

Auteur

Marc Jansen