Kroegcollege bij Albert Magnus over studiedruk

Groningen

Student & Stad, HSV en SOG hebben voor donderdag 4 februari het kroegcollege 'Studiedruk(s): over de toenemende druk op onze generatie en de gevolgen daarvan' georganiseerd. Dit college vindt plaats bij studentenvereniging Albertus Magnus.

De eerste spreker is Carol van Velzen, klinisch psycholoog bij het burn-out-programma van het UMCG. Zij zal vertellen over haar ervaringen met het werken met jongeren met een bur-nout. Vervolgens zal Katja Taxis, hoogleraar Farmacotherapie en Klinische Farmacie, vertellen over de opkomst van de 'studiedrugs' en de relatie met het veranderende studieklimaat. Derde spreker is spreker, schrijver en coach op het gebied van positieve psychologie Arjen Banach. Hij sluit af met een positieve eindnoot. Hij zal vertellen over de relatie tussen geluk en succes. Inloop vanaf 19.45 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen