Shelter in the Shade-benefiet in de Wolkenfabriek in Groningen

Groningen

Roos Galjaard heeft voor de zevende keer een benefietfestival georganiseerd voor Shelter in the Shade. Dit festival vindt zaterdag 6 februari plaats in de Wolkenfabriek in Groningen.

Shelter in the Shade zet zich in voor aidswezen en andere kwetsbare kinderen in Swaziland.  Initiatiefneemster Roos Galjaard leefde jarenlang zelf in Swaziland en ondersteunt de kinderen van Shelter in the Shade sinds 2010.

Kinderprogramma

Het festival wordt om 14.00 uur afgetrapt met een kinderprogramma, een virtual reality-experience en theater van Marietta Rust. Om 16.00 uur staat een kunstveiling met werk van meer dan 30 kunstenaars geprogrammeerd. De te veilen objecten kunnen vanaf 14.00 uur bezichtigd worden. Online zijn ze nu al te zien; op www.shelterintheshade.nl.

Livemuziek

Vanaf 17.00 uur is er livemuziek met Albon Elm (eigen nummers van Ton de Jong en Liesbeth Betten) en zingende fingerpicker en strummer Joost Dijkema. In de avonduren (vanaf 19.30 uur) is er een uitgebreid en afwisselend (folk)muziekprogramma. Met achtereenvolgens de Ierste singer-songwriter Daithi Rua, de Groninger Ierse band Doggy Few, folkband Fling, de Groninger powerfolkband Hoppah! en partyfolkgroep Scotch. Het festival duurt tot 24.00 uur. 

Auteur

Marc Jansen