Trainingskamp jeugd BV Groningen bij Rode Ster Belgrado

Groningen

Basketbal Vereniging (BV) Groningen gaat in de voorjaarsvakantie met een aantal geselecteerde jeugdspelers, voornamelijk 12-jarigen, op trainingskamp in het Servische Belgrado.

De selectie en begeleiders verblijven van zaterdag 27 februari tot zaterdag 5 maart op het interne opleidingskamp van Rode Ster Belgrado, een professionele basketbalclub. Gedurende het verblijf krijgt het team dagelijks 2 keer training. Deze staan onder leiding van gekwalificeerde Servische coaches. Daarnaast staat er minimaal 1 oefenwedstrijd gepland tegen het jeugdteam van Rode Ster.

Ambitie

Op dit moment speelt BV Groningen met 2 teams in de landelijke competitie: Heren 1 (Eerste Divisie) en U18 (Tweede Divisie). BV Groningen heeft de ambitie volgens seizoen om ook met de selectie van U14 en U16 deel te nemen aan de landelijke competitie.

Auteur

Marc Jansen