Voorrondes POPgroningen Talent Award van start

Groningen

In de VRIJDAG Basement in Groningen gaan vrijdag 5 februari de voorrondes van de POPgroningen Talent Award van start.

In deze voorrondes zal blijken welke bands een podiumplaats veroveren in de halve finales in Simplon. Verder zijn de voorrondes een moment waarop acts feedback krijgen van de jury. Deze feedback krijgen ze ook - in de vorm van een juryrapport - opgestuurd. In de halve finales wordt gestreden om finaleplaatsen in VERA.

Winnaar

Winnen betekent uiteindelijk optreden op Eurosonic, het Bevrijdingsfestival Groningen en in de Melkweg in Amsterdam. Tevens krijgt de winnaar een coachingstraject aangeboden onder leiding van een professional uit de popmuziek en kan de winnaar deelnemen aan het lesaanbod van de Academie voor Popcultuur.

Line-up

De line-up van de voorronde in de VRIJDAG Basement bestaat uit:
  • Lars Koehoorn
  • The Dino’s
  • Drico
  • SheepSkin Wolves
  • Vinco
Op de voorronde in Groningen volgen voorrondes in buurtcentrum Agora in Leek (6 februari), Bar Meneer Jansen in Appingedam (12 februari), Parkzicht in Veendam (13 februari), De Pluu in Winsum (19 februari), buurtcentrum Avalon in Zuidhorn (20 februari), Boelie's Pub in Winschoten (26 februari) en Jongerencentrum Express in Uithuizen (27 februari). De voorrondes beginnen steeds om 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen