Groningen decor eerste Urban Trail in Nederland

Ossenmarkt, Groningen

De binnenstad van Groningen vormt zondag 3 april het decor voor de eerste Urban Trail in Nederland.

Het 10 kilometer lange parcours van deze loop voert onder andere door de Martinitoren, de Der Aa-kerk, Hotel Prinsenhof en grand café Drie Gezusters. Start en finish zijn bij de Ossenmarkt.

Golazo Sports

Het evenement is de eerste van de Urban Trail Series in Nederland. Later dit jaar staan Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Hengelo op de planning. CEO Mario Kadiks van Golazo Sports Nederland: “Wij willen mensen meer in beweging brengen. Dit concept sluit daar naadloos bij aan. Alles draait om een bijzondere loopervaring waarbij we mensen de stad op een sportieve manier willen laten (her)ontdekken. Ik vind het prachtig dat we op deze manier sport, vitaliteit en toerisme kunnen verenigen en steden op een vernieuwende manier op de kaart zetten."

Urban Trail

In België zijn de Urban Trails al jaren een doorslaand succes. De Antwerpen Urban Trail telde afgelopen jaar 10.000 deelnemers. Ook Brussel, Gent, Brugge, Doornik, Mechelen, Bergen en Namen waren al decor van het loopevenement. In Kopenhagen vond in 2015 de eerste editie plaats.

Inschrijven

Er worden voor de Urban Trail in Groningen maximaal 2000 deelnemers toegelaten. Inschrijven (20 euro in de eerste maand, daarna € 22,50) kan via www.urbantrail-groningen.nl.

Auteur

Marc Jansen