Muzikale kunst-installatie 'Jukebox' bij VRIJDAG in Groningen

Groningen

Kunstenares Chantalla Pleiter opent dinsdag 9 februari om 15.30 uur in het café van VRIJDAG in Groningen, tijdens het PlusCafé, de muzikale kunst-installatie 'Jukebox'. Deze door haar ontwikkelde installatie brengt aan de hand van tekst en muziek herinneringen tot leven.

Chantalla Pleiter interviewde talrijke ouderen en verzamelde zo liedjes en herinneringen die daarmee verbonden zijn. Haar jukebox geeft die herinneringen door. Mensen/ bezoekers kunnen zelf kiezen welk lied zij willen horen Zo'n lied gaat gepaard met korte teksten van mensen die vertellen wat het lied voor hen betekent. De techniek en software is geleverd door Teackele Soepboer. Kitty Boon was ‘peer coach’.

Gekleurd Grijs

'Jukebox' is speciaal gemaakt voor het project Gekleurd Grijs. Onder de noemer ‘Gekleurd Grijs in Actie’, zijn er de hele maand februari in Groningen en Drenthe culturele activiteiten speciaal voor senioren. Senioren die (jeugd)herinneringen willen ophalen, kunnen tot en met zaterdag 13 februari elke dag terecht bij VRIJDAG; doorgaans van 09.00 tot 22.00 uur en op zaterdag tot 13.00 uur. 

Auteur

Marc Jansen