Nederlands Studenten Orkest met Arthur Jussen in De Oosterpoort

Groningen

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) geeft woensdag 10 februari een concert in De Oosterpoort in Groningen. Dit concert maakt deel uit van een 11-daagse tournee langs de mooiste concertzalen van Nederland.

Samen met pianist Arthur Jussen presenteert het orkest, bestaande uit 94 studenten uit het hele land, een programma met werken van Claude Debussy, Trevor Grahl, Maurice Ravel en Béla Bartók. In het orkest spelen dit jaar 7 studenten. Hilde Groot, die vorig deel uitmaakte van het orkest, heeft dit jaar een bestuursfunctie (secretaris). Met 6 andere studenten is zij verantwoordelijk voor de organisatie van de tournee. Zij heeft hiervoor haar studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen een half jaar stopgezet. “Het is een tijd om nooit te vergeten. Een maand lang weg met leeftijdsgenoten en doen wat ik het leukste vind: muziek maken”, zegt zij hierover.

Programma

Het concert wordt geopend met 'Général Lavine' van Claude Debussy. Deze korte pianoprelude is georkestreerd door Luc Brewaeys. De daaropvolgende opdrachtcompositie 'Screen Memories' van de Canadese componist Trevor Grahl stelt klinkende vragen over de symfonische muziek en de menselijke herinnering. Vlak voor de pauze zal de jonge pianist Arthur Jussen soleren in Ravels 'Pianoconcert voor de linkerhand'. De avond wordt groots afgesloten met het 'Concert voor orkest' van Béla Bartók, waarin iedere sectie afwisselend een solistische rol zal vervullen. Aanvang: 20.15 uur. Kaartverkoop: de-oosterpoort.nl. Meer informatie: www.nso.nl.

Auteur

Marc Jansen