'La Traviata' in ‘Royal Opera House Live’ in Groninger Forum

Groningen

In het Groninger Forum in Groningen staat zondag 14 februari een ‘Royal Opera House Live’ geprogrammeerd. Hierin wordt de encorevoorstelling van 'La Traviata' gepresenteerd.

Onder de noemer ‘Royal Opera House Live’ worden in het Groninger Forum 6 opera’s en 6 balletten van het Royal Opera House in Londen – voor 1 avond – live gepresenteerd op het witte doek.

La Traviata

'La Traviata' wordt beschouwd als een  van Verdi’s meesterwerken. Richard Eyre’s traditionele bewerking is al jaren een van The Royal Opera’s populairste producties. De opera vertelt het verhaal van de Parijse courtisane Violetta Valéry, een ware operaheldin, en is gebaseerd op het waargebeurde leven van courtisane Marie Duplessis, die in 1847 op slechts 23-jarige leeftijd stierf. In deze nieuwe versie wordt de rol van Violetta vertolkt door de Russische sopraan Venera Gimadieva in haar debuut voor de Royal Opera, na haar succesvolle optreden als Violetta op het Glyndebourne Festival. Aanvang: 11.00 uur. Kaarten (à € 19,50) zijn verkrijgbaar op www.groningerforum.nl en bij de kassa van het Hereplein.

Auteur

Marc Jansen