Lezing in Groningen over revolutionaire verkiezingsuitslag Taiwan

Groningen

Ya-pei Kuo geeft dinsdag 16 februari in het Academiegebouw in Groningen een lezing over de revolutionaire verkiezingsuitslag in Taiwan.

De Democratisch Progressieve Partij won onlangs tegen alle verwachtingen in de Taiwanese verkiezingen. Doorslaggevend voor deze uitslag was het anti-China standpunt van de partij. In 2012 behaalde zij met hetzelfde programma maar 6% van de stemmen. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Onderzoeker Ya-pei Kuo analyseert de verkiezingen en bespreekt welke gevolgen deze hebben voor de internationale relaties in Oost-Azië.

Ya-pei Kuo

Ya-pei Kuo werd geboren en groeide op in Taiwan. Ze behaalde haar PhD aan de University of Wisconsin. Momenteel is ze universitair docent bij het Research Center for Historical Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder werkte ze bij de vakgroep International Studies aan Tufts University. Haar onderzoek richt zich op de moderne transformatie van Chinese cultuur.

Studium Generale

De lezing is georganiseerd door Studium Generale Groningen, in samenwerking met het Centre for East Asian Studies Groningen (CEASG), een interfacultair instituut opgericht door de Faculteit der Letteren en gefaciliteerd door Globalisation Studies Groningen. Aanvang: 20.00 uur. De voertaal is Engels.

Auteur

Marc Jansen