Spanish Inquizition wint Open Nederlandse Quiz Contest

Groningen

Het team Spanish Inquizition heeft zaterdag de Open Nederlandse Quiz Contest (ONQC) in de Martinikerk in Groningen gewonnen.

De titelverdediger was de sterkste van de 89 nationale en internationale deelnemende teams. Het winnende team behaalde 73,5 van de in totaal 90 punten. Behalve eeuwige roem verdiende Spanish Inquizition met de winst een geheel verzorgd weekend Antwerpen, inclusief brouwerijbezoek. Daarnaast mag het team een jaar lang de titel ‘Beste Quiz Team van 2016’ dragen. Tweede en derde werden respectievelijk de teams Gargamel en Blue Toes. Tequila Mockingbird won de studentenprijs en mag zich een jaar lang het ‘Beste Studenten Quiz Team van 2016’ noemen. Ernst Elzinga van team Glutius Maximus won de individuele ‘Fifty-Fifty-ronde’.

Auteur

Marc Jansen