Stembus Groninger Sportverkiezing 2015 geopend

Groningen

Sportplein Groningen heeft maandag de stembus voor de Groninger Sportverkiezing 2015 geopend.

Iedereen in de provincie Groningen kan tot en met 29 februari stemmen op de - in zijn of haar ogen - Sporter en de Sportploeg van het jaar 2015. Voor de titel Sportcoach van het jaar 2015 kan het Groninger publiek  een coach nomineren. De Groninger Sportverkiezing vindt maandag 14 maart plaats bij het Alfa-college in Groningen. Daarbij staan het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sporters centraal. Naast prijzen voor topsporters zijn er prijzen voor de Sportcoach van het jaar en het Sporttalent van het jaar, en wordt de Provinciale Sportprijs uitgereikt.

Sporter van het jaar

Voor de titel Sporter van het jaar 2015 zijn genomineerd:
  • Jur Vrieling, hippische sport (springen);
  • Joris Prijs, roeien;
  • Thijmen Kupers,atletiek (middellange afstand).

Sportploeg van het jaar

Voor de titel Sportploeg van het jaar 2015 zijn genomineerd:
  • FC Groningen, voetbal;
  • Donar, basketbal;
  • Abiant Lycurgus, volleybal.
Het Groninger publiek kan tot en met 29 februari stemmen via www.sportpleingroningen.nl/sportverkiezing.

Sportcoach van het jaar

De stimuleringsprijs Sportcoach van het jaar 2015 wordt toegekend aan een coach die zich op een onderscheidende manier inzet voor de breedtesport in de provincie Groningen. Het Groninger publiek kan via www.sportpleingroningen/sportverkiezing kandidaten voordragen. De selectiecommissie heeft criteria opgesteld, bijvoorbeeld over innovatie en samenwerking met onderwijs. Op basis daarvan kiest de commissie welke 3 sportcoaches zich op 14 maart tijdens de Sportverkiezing mogen presenteren aan het aanwezige publiek. Dat publiek kiest ter plekke welke sportcoach wint.

Sporttalent van het jaar

Voor de titel Sporttalent van het jaar 2015 zijn genomieerd:
  • Jorden van Foreest, schaken;
  • Jan Reijntjens, judo;
  • Marcel Bosker, langebaan schaatsen.
De Sportprijscommissie kiest de winnaar in deze categorie; het betreft geen publieke verkiezing.

Provinciale Sportprijs

De Provinciale Sportprijs wordt uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de sport in de provincie. Bijvoorbeeld een sporter aan het eind van zijn of haar carrière, een daadkrachtige sportbestuurder of een vereniging met voorbeeldfunctie. Dit betreft geen publieke verkiezing.

Auteur

Marc Jansen