Buitenspel | Oussama Idrissi

Groningen

Het is vreemd dat in Nederland creatieve spelers vaak naar de vleugels worden verbannen, schreef ik nog niet zo lang geleden. Veel aanvallend talent gaat verloren doordat ze in de hokjes ‘spits' of ‘vleugelspeler' worden geduwd.

Oussama Idrissi, deze zomer bij FC Groningen overgekomen van Feyenoord A1, is zo'n speler. Hij komt het best tot zijn recht als niet-plaatsgebonden aanvaller. In de A-jeugd van Feyenoord botste hij daarom met zijn trainer Roy Makaay. De oud-international wilde Idrissi aan de vleugel binden. Idrissi mocht ondanks het meningsverschil afgelopen zomer bij Feyenoord blijven. Voor een plaatsje in de A-selectie vonden de Rotterdammers hem evenwel nog niet goed genoeg. Te oud voor de A-junioren mocht hij wel voor het tweede elftal spelen, maar dan moest hij blijven trainen bij de A-junioren. Feyenoord heeft namelijk geen aparte beloftenselectie. De club neemt op maandag deel aan een aparte reservecompetitie voor profclubs, waarin bankzitters uit de A-selectie wedstrijdritme opdoen. Idrissi bedankte voor de eer en vond in FC Groningen een club die wel met een beloftenteam aan de competitie deelneemt. Geen enkel ander team op Corpus traint zo hard en zo veel. Dat heeft niet alleen bij Idrissi zijn vruchten afgeworpen. Bij Jong FC Groningen speelt hij als linkerspits met de vrijheid naar binnen te trekken. En dat doet hij. Hij is topscorer met 9 goals. De laatste tijd traint Idrissi met het eerste elftal mee. Als invaller geeft hij de ploeg energie met zijn onberekenbare spel en zijn harde werken. De ontwikkeling van Idrissi heeft andere Rotterdamse talenten aan het denken gezet. Mogelijk volgen er meer zijn voorbeeld en dat van Robbert de Vos, een van zijn ploeggenoten bij Jong FC Groningen…

Wim Masker


Auteur

Marc Jansen