Nederlands Studenten Kamerkoor met 'Voices of Nature' in Lutherse Kerk

Groningen

Het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) brengt de natuur tot leven in de concerttournee 'Voices of Nature'. Daarbij wordt zondag 21 februari de Lutherse Kerk in Groningen aangedaan.

In 'Voices of Nature' staat de natuur centraal. Onder leiding van Kurt Bikkembergs wordt een reis door de natuur, zoals die beleefd wordt door componisten uit het binnen- en buitenland, gemaakt. Het publiek wordt geprikkeld en geënthousiasmeerd om actief deel te nemen aan het programma. Hierop staan werken van onder anderen Alfred Schnittke, György Ligeti, Lowell Dykstra, Paul Schollaert en Gerard Beljon, die in zijn stuk The cry of the peacocks de angst voor de nacht beeldend weergeeft met de schreeuw van pauwen. 2 werken worden samen met de slagwerker Coen Dijkstra uitgevoerd, student aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Nederlands Studenten Kamerkoor

Het Nederlands Studenten Kamerkoor wordt elk jaar samengesteld uit een nieuwe groep talentvolle zangers uit het hele land. In slechts 2 maanden tijd studeert het NSK een uitdagend programma in. De zangers zijn daarbij begeleid door zangpedagoog Priske Dehandschutter, die zowel individuele als groepslessen verzorgde. Tot het koor behoren dit jaar ook zangers van de Groninger studentenkoren G.S.M.G. Bragi en Studentenkoor Gica. Het concert in de Lutherse Kerk in Groningen begint om 20.15 uur. Meer informatie: www.nskk.nl.

Auteur

Marc Jansen